Освітній хакатон “Ми творимо освіту Королівщини”

“Єдине вікно послуг” від державної служби зайнятості
21.08.2024
Вітаємо з початком нового 2024-2025 навчального року
02.09.2024
Показати всі

Освітній хакатон “Ми творимо освіту Королівщини”

29 серпня 2024 року в Королівській громаді проведено серпневу нараду працівників освіти на базі Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2. Участь у нараді взяли голова Королівської селищної ради Антон ЧЕЙПЕШ, начальник та працівники відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму, керівники та заступники закладів освіти, методисти закладів дошкільної освіти, голови профспілкових комітетів, батьки та учні. Нарада розпочалася хвилиною мовчання вшанування пам’яті всіх загиблих Захисників та Захисниць України. У виконанні викладачів та вихованців Королівської мистецької школи прозвучав Гімн України.

Розпочали серпневу нараду голова Королівської селищної ради Антон ЧЕЙПЕШ та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Королівської селищної ради Терезія ТОДАВЧИЧ.

Нарада проводилась в форматі освітнього хакатону, головного метою якого було згуртування освітянської родини завдяки ефективній взаємодії, обговоренню трендів освіти і питань навчання амбітних підлітків, спільного проєктування розвитку закладів освіти як місця виховання, навчання і дорослішання успішних людей. Освітній хакатон був сформований з 3-ох спільнот – учасників освітнього процесу – батьків, учнів та вчителів.

Виступали учні Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 та Сасівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Єлена ФОДОР та Яна ОНИСЬКО на тему “Новий освітній простір або Школа майбутнього”.

Про безпеку життя і здоров’я в закладі освіти розповідав Вадим ДОБОШ, учень Веряцької гімназії.

Дискутували на теми “Роль учнівського самоврядування в розвитку національно-патріотичного виховання” та “Джура – за і проти” учень Теківської гімназії Любомир БОРШОШ та учениця Хижанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – закладу дошкільної освіти Вікторія ПАЛІНЧАК.

До виступу запрошена мама вихованця Королівського закладу дошкільної освіти № 3 Ольга ПОЛУСМЯК, яка висловила слова подяки за теплий прийом її сім’ї в громаді в статусі внутрішньо переміщених осіб, та розповіла про роль батьків в освітньому процесі закладу дошкільної освіти

Поділилася своїми враженнями щодо Нової української школи мама учня Королівської закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Юліанна ДИЧКА.

Про роль батьків в освітньому процесі в закладі освіти розповіла мама учениці та вчитель Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 Антоніна ФОДОР.

Як знайти оптимальний баланс знань, умінь та навичок, які дозволять почуватися успішно у закладі освіти розповіли соціальний педагог Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Наталія КАРПОВИЧ та педагог Теківської гімназії Христина ІЛЛЯШ. Всі учасники освітнього хакатону активно дискутували, піднімали проблемні питання та спільно приходили до їх вирішення.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту