HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

Принципи HACCP — це фокусування на ідентифікації, моніторингу та контролі небезпек в критичних контрольних точках визначених скрізь виробничий ланцюг.

1) Проведення аналізу небезпечних факторів.

2) Визначення критичних контрольних точок.

3) Встановлення граничних значень.

4) Введення системи контролю за ККТ.

5) Встановлення коригувальних дій, що їх необхідно вжити, коли спостереження свідчать, що певна ККТ виходить з-під контролю.

6) Встановлення процедури перевірки для підтвердження того, що система HACCP працює ефективно.

7) Розроблення методів документування всіх процедур і ведення записів, пов’язаних із застосуванням цих принципів.

12 грудня 2023 року у Королівській громаді відкрилась оновлена шкільна їдальня у Королівському закладі загальної середньої освіти №1 модернізація якої відбулась у рамках проєкту “Людський вимір-Інклюзивні дані для стабільності та розвитку”. Проєкт тривав з травня по грудень 2023 року.

Завдяки проєкту учні закладу отримали здорове та збалансоване гаряче харчування, яке відтепер готується на високотехнологічному новому обладнанні за усіма новітніми нормами згідно Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.