День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  33- річницю  виведення радянських військ з Афганістану відзначили в Королівській громаді

Проведено нараду щодо розвитку національно-патріотичне виховання в закладах освіти
12.01.2022
День Героїв Небесної Сотні
22.02.2022
Показати всі

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  33- річницю  виведення радянських військ з Афганістану відзначили в Королівській громаді

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  33- річниця  виведення радянських військ з Афганістану. Афганська війна тривала майже 10 років. У ній взяли участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. Афганська війна залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків. Не повернувся додому з афганського пекла і житель села Теково Параска Юрій Павлович, який 29 грудня 1986 року під час виконання бойового завдання помер.

Староста села Теково Лариса Лабатій, начальник відділу  освіти, молоді, спорту, культури і туризму Королівської селищної ради Терезія Тодавчич, учасник бойових дій в Афганістані Володимир Чейпеш,  представники та вихованці закладів культури і освіти села Теково прийшли до могили воїну-інтернаціоналісту, щоб покласти квіти і вшанувати пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання.

Куди б не закинула доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військовий обов’язок, за що заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України, як країни-миротворця.

Давайте ж і ми з вами будемо пам`ятати подвиги учасників бойових дій, ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі.

Слава Україні! Героям Слава!

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту