Конкурс на посаду керівника
06.05.2022
Стоп насильству
01.06.2022
Показати всі

Благодійна акція в підтримку ЗСУ

19 травня 2022 року заклади освіти та установи культури Королівської громади об’єднались заради спільної мети – благодійної акції «Перемагаймо разом» на підтримку Збройних Сил України.

Щороку, в третій четвер травня відзначають День вишиванки, свято дуже важливе та символічне для українців. Саме в цей день в Королівській громаді було проведено ярмарку та концерт за участі закладів освіти, установ культури та просто небайдужих мешканців.

Концерт розпочався хвилиною мовчання, в пам’ять захисників незалежності і територіальної цілісності України та мирних жителів, які стали жертвами російської агресії.

Голова Королівської селищної ради Антон Чейпеш та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Терезія Тодавчич, зазначили, що метою такого заходу було не тільки збір коштів на підтримку військовослужбовців, які боронять Україну від загарбників, але й об’єднання задля зміцнення власної держави і кожен внесок важливий та потрібний.

Зворушили гостей заходу патріотичні вірші у виконанні учениць Веряцької гімназії Юліанни Ракущинець, Лариси Товт та учениці Сасівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Ганни Філей, а також танцювальні номери колективів Чернянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1, Новоселицької гімназії, Теківської гімназії, Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2, пісенні композиції учнів Горбківської гімназії, Хижанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та родини Іваник з Краматорського району Донецької області.

Пролунали також музичні виступи інструментального ансамблю,  вокального ансамблю Королівської школи мистецтв та композиція на гітарі «Посміхнись» у виконанні Дженіти Хайнас.

Доповнили дійство чудові номери та мистецька і книжкова виставка організовані працівниками бібліотечних і клубних установ, пісні у виконанні Василя Тарная, Ірини Турцанаш та Марини Батин, а також вірш і балада, які прочитали Іван Рацин та Віра Шуба.

З метою збору благодійних коштів була проведена ярмарка, де всі охочі мали змогу придбати обереги, випічку, смачні напої та локальні страви, а також картини та вироби ткацтва. Всі вилучені на заході кошти, а це 66 000 грн. були перераховані на рахунок ЗСУ.

Дякуємо всім, хто долучився до благодійної акції та ще на один крок наблизив нас до перемоги. Слава Україні! Героям слава!

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту