30 серпня 2022 року відбулась серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Королівської селищної ради на тему: «Освіта в реаліях війни. Час нових викликів: досвід, цінності і можливості»

Королівська селищна рада провела урочистосту ходу з нагоди святкування Дня Державного прапора України
24.08.2022
Алгоритм оплати лікарняних і декретних за кошти ФССУ в умовах війни
05.09.2022
Показати всі

30 серпня 2022 року відбулась серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Королівської селищної ради на тему: «Освіта в реаліях війни. Час нових викликів: досвід, цінності і можливості»

Перед початком нового 2022-2023 навчального року освітяни Королівської громади зібралися на конференцію педагогічних працівників закладів освіти, щоб визначити напрямки роботи та розвитку закладів освіти в умовах воєнного стану.

Розпочалась конференція хвилиною мовчання та вшануванням всіх, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України: дітей, в яких вкрали майбутнє, вчителів, які не реалізували свої знання та вміння, військових, які віддали життя Україну.   

З вітальним словом до присутніх звернулись голова селищної ради Антон Чейпеш, начальник відділу з питань  освіти Берегівської військової адміністрації Ярослава Турані, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Терезія Тодавчич, які наголосили на  важливості підтримання безперервності освітнього процесу, створення безпечних умов навчання, психологічної підтримки учнів та вчителів.

Робота конференції відбувалась за 4 локаціями:

Повертаємося до навчання. Формування стратегії розвитку закладу загальної середньої освіти (спікер Оксана Чонка – директорка Чернянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів).

Сьогодні,  в умовах воєнного часу, важливими аспектами є підтримання безперервності освітнього процесу, створення безпечних умов навчання, психологічна підтримка учнів, студентів, вчителів та викладачів.   

  • Дошкільна освіта. Патріотизм і дошкілля (спікер Юлія Іваніга, директорка Веряцького закладу дошкільної освіти). Патріотичне виховання – одна із складових систем гармонійного розвитку дошкільника. Залучення дітей до народної творчості, мистецтва, безпосередня участь в народних традиційних святах, виховують патріотичні почуття, почуття гордості за свою країну.
  • Психологічна турбота. Захист дитини в умовах воєнного стану (спікер Катерину Бобош, магістр практичної психології, психотерапевт). Під час війни школа стає осередком, який дає змогу дітям отримувати не лише знання, але й психологічну підтримку, не втрачати відчуття приналежності до спільноти. Тому надзвичайно важливо гнучко підходити до організації роботи школи та налаштовувати освітній процес так, щоб він був комфортним і безпечним для дітей та педагогів.
  • Будь активним заради миру. «Джура» – шлях до перемоги (спікер Анатолій Яковлєв, вчитель фізкультури Королівського закладу ЗЗСО І-ІІІ ст. №1). Концепцію розвитку щоденного спорту в закладах освіти почали втілювати у 2022 році. Нові види рухової активності, фізкультура тричі на тиждень… Здавалося б, війна та дистанційне навчання могли звести все нанівець. Але акцент не змістився, адже спорт знижує тривожність школярів, які чимало вже пережили та продовжують потерпати від дистресу через війну. 

В новому навчальному році мережа  закладів освіти Королівської громади має можливість охопити всіх дітей освітою. Зараз завдання керівників освіти та педагогічних працівників – це якісне та безпечне освітнє середовище з врахуванням сучасних реалій та впровадженням інновацій та новітніх підходів.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту