13-15 травня 2024 року проведено місцевий етап гри “Джура” в Королівській громаді

Про припинення опалювального періоду 2023-2024 років
29.03.2024
Показати всі

13-15 травня 2024 року проведено місцевий етап гри “Джура” в Королівській громаді

«В єдності – сила! В силі – перемога!». З таким гаслом проведено місцевий (територіальний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Триденне таборування відбулось з 13 по 15 травня 2024 року на базі Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1, участь в якому прийняло 12 команд закладів освіти: 7 – в старшій віковій групі та 5 – в середній.

Свої сили та витривалість рої випробовували в конкурсах «Впоряд», «Фізична підготовка», «Смуга перешкод», «Рятівник», «Пластун» та «Таборування».

На урочистому відкриті таборування з початком змагань джур привітали селищний голова Антон Чейпеш, заступник селищного голови Олександр Ковалевський, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Терезія Тодавчич.

За підсумками змагань та, враховуючи проведений в грудні 2023 року конкурс «Відун», визначено команди-переможниці, які представлятимуть громаду в районному етапі гри.

В старшій віковій групі місця розділились так:

І місце – «Королівська гвардія» Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

ІІ місце – «Козацький легіон» Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2

ІІІ місце – «Чернянські соколи» Чернянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

В середній віковій групі кращими стали:

І місце – «Вартові Королівської фортеці» Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

ІІ місце – «Прикордонники» Сасівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

ІІІ місце – «Джури козацькі» Хижанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів –закладу дошкільної освіти

Крім змагальної частини, для учасників таборування було організовано цікаві та пізнавальні вишколи, зокрема інструктор з підготовки населення до національного спротиву Юрій Дувалко став не лише суддею конкурсу «Рятівник», але і провів майстер-клас з тактичної медицини та практичного застосування домедичної допомоги за алгоритмом March.

Не менш цікавою була зустріч з представниками пожежно-рятувальної частини м. Виноградів ДСНС у Закарпатській області, які в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», метою якої є пропаганда діяльності ДСНС у сфері цивільного захисту населення, попередження і реагування на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру, ознайомили рої з основами пожежної безпеки, та порядком дій в надзвичайних ситуаціях.

#Джура_2024

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту