Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

Ким замінити комісії з соціального страхування та як призначати допомоги за лікарняними
11.01.2023
В Королівській громаді вшанували 84 річницю проголошення Карпатської України
14.03.2023
Показати всі

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

     З цієї нагоди у селищі Королево проведено мітинг-реквієм.

«Сьогодні, 20 січня 2023 року,  – День Героїв Небесної Сотні – жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати державну незалежність України, – зазначив у своєму виступі селищний голова Антон Чейпеш. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх померлих на війні, а також померлих громади – Золтана Балажа, Миколу Лемака, Ярослава Боротко, Степана Епереші, Івана Дрія, Дмитра Гриценка,  Михайла Демчика та Івана Копчу.

     У проведенні заходу та покладанню квітів  до пам’ятника Героїв Небесної Сотні взяли участь військові військової частини 3115 Національної  Гвардії України.

    Зворушливими, зі сльозами на очах,   були виступи учасників заходу. Адже війна – це кров, страждання і смерть. Але те, що побачив світ у звільнених містах – це не просто війна. Кожна вулиця залита кров’ю, кожен будинок кричить від болю закатованих та вбитих невинних мирних дорослих і, найстрашніше, – дітей.

    Авторський вірш «Сумна країна, Україна» прочитала директор Хижанського будинку культури Ірина Турцанаш,  військово-патріотичну в’язанку  пісень «За Україну – за її волю!» виконав колектив працівників культури «Затисянські візерунки».

    Здобувачі освіти Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1 виступили з літературно-музичною композицією «І мертві, і живі, і ненароджені нікого з вас довіку не простять!». Також  виступили учні Горбківської гімназії, Веряцької гімназії,  Королівського  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. № 2, Чернянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  та  Сасівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

На завершення мітингу прозвучав гімн «Боже великий, єдиний» та відбулася панахида за померлими Героями Небесної сотні та російсько-української війни.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту