В Королівській громаді вшанували 84 річницю проголошення Карпатської України

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни
20.02.2023
4 квітня 2023 року проведено засідання атестаційної комісії ІІ рівня педагогічних працівників Королівської громади
04.04.2023
Показати всі

В Королівській громаді вшанували 84 річницю проголошення Карпатської України

Щороку, в березні на території села Веряця Королівської селищної ради вже традиційно відзначають особливу для нашого краю подію – створення Карпатської України та вшановують загиблих в бою на Красному полі, який відбувся 15 березня 1939 року поблизу міста Хуст.

Цьогоріч святкують вже 84 річницю Карпатської України, яка мала повну державну самостійність, парламент, гімн та державну мову – українську.

Вже тоді в українського народу було усвідомлення того, що Україна повинна бути вільною і незалежною, окремою державою. В сучасних реаліях особливо пам’ятати про це, бо і зараз відстоюємо свою незалежність, цілісність території та самоідентичність українського народу.

Сьогодні, 14 березня в селі Веряця, біля пам’ятного знаку загиблим на Красному полі, відбувся мітинг за участі керівника Королівської громади Антона Чейпеша, начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Терезії Тодавчич, старост сіл Веряця Михайла Грабовчака, Текова – Лариси Лабатій, Черна – Степана Дьордяя, працівників Королівської селищної ради, керівників закладів освіти, установ культури Королівської громади, учнів та педагогів Веряцької гімназії. Хвилиною мовчання вшанували  всіх тих, хто поклав своє життя за незалежність України. Всі виступи учнів Веряцької гімназії були наповнені національно-патріотичним духом з одним  побажанням для всіх – мирне небо над вільною та самостійною Україною.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту