День Державного Прапора в Королівській громаді

З Днем Української Державності
27.07.2023
З Днем Незалежності України!
24.08.2023
Показати всі

День Державного Прапора в Королівській громаді

23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Синьо-жовтий прапор для українців − це символ свободи і боротьби за незалежність.

З цієї нагоди на території Королівської селищної ради пройшла церемонія підняття державного прапора України, в якій взяли участь селищний голова Антон Чейпеш, заступники селищного голови Павло Фабріці та Олександр Ковалевський, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Терезія Тодавчич, працівники апарату та структурних підрозділів Королівської селищної ради, старости сіл, керівники та працівники закладів освіти та культури, громадськість селища.

День державного прапора України розпочали хвилиною мовчання за тих, хто загинув за свободу та незалежність України.

Селищний голова Антон Чейпеш урочисто підняв синьо-жовтий прапор та виступив з вітальними словами, висловлюючи надію на те, що на наступний рік будемо відзначити цю подію на мирній українській землі.

Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під синьо-жовтим прапором в Україні нині зустрічають іноземних гостей, виносять на сцену під час концертів зірки, військовослужбовці складають присягу, працюють українські посольства, він вивішується в ООН та майорить на усіх держбудівлях. 

А від початку повномасштабного вторгнення Росії на українську територію ще більше символізує боротьбу за волю, свободу і незалежність. Під час звільнення населеного пункту бійці ЗСУ підіймають там синьо-жовтий стяг. 

З патріотичними піснями та віршами виступили культпрацівники колективу “Затисянські візерунки”.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту