«Класи безпеки» створені в закладах освіти Королівської громади

Всеукраїнські змагання “Пліч-о-пліч” всеукраїнські шкільні ліги” стартували в Королівській громаді
12.02.2024
У їх серцях жила і живе Україна
23.02.2024
Показати всі

«Класи безпеки» створені в закладах освіти Королівської громади

15 лютого 2024 року на базі Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 та Сасівського закладу дошкільної освіти відкрились «класи безпеки».

Класи безпеки – це інтерактивні класи, технічне оснащення яких дозволяє забезпечити навчання учнів та вихованців закладів освіти основам безпечного середовища, зокрема проводити заняття з:

  • правил пожежної безпеки,
  • правил мінної безпеки,
  • правил цивільного захисту,
  • засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Проєкт реалізовано за кошти місцевого бюджету, а функціонування таких класів сприятиме систематичній підготовці дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій, адже створення безпечних умов в закладах освіти є одним із головних пріоритетів держави під час війни в Україні.

До роботи у класах безпеки будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС, Нацполіції, медичні працівники, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.

Першою такою співпрацею стало проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», організованою спільно з Берегівським районним ГУ ДСНС України в Закарпатській області. Метою акції  є ознайомлення та навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, популяризації професії рятувальника тощо.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту