Робота закладів освіти в умовах карантину

“Королівська гвардія” гідно представила Закарпаття у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)
02.08.2021
Королівська селищна рада провела урочистості з нагоди 30-ї річниця Дня Незалежності України
25.08.2021
Показати всі

Робота закладів освіти в умовах карантину

COVID-19 гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію понад 1,5 м.

На даний час повний курс вакцинації є ключовим моментом у захисті від усіх штамів Covid-19, включно з «Дельта».  Щеплення  здійснюються  вакцинами, які рекомендовані ВООЗ:

  • Comirnaty/Pfizer–BioNTech
  • CoronaVac/Sinovac Biotech
  • AstraZeneca (Covishield, SKBio)
  • Moderna

Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. №787 внесено зміни до Постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», згідно з якими забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, тобто у «жовтій», «помаранчевій», чи «червоній» зонах карантину заклади освіти усіх форм зможуть працювати лише за умови, що 80% і більше персоналу пройшло повну вакцинацію.

Україна розпочала п’ятий етап вакцинації. Всі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації  (Виноградівський міський будинок культури, другий поверх, з 10.00-15.00). Щеплення добровільні й безоплатні. Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту