В Королівській громаді відбулось гастрономічне свято

Традиції ткацтва в с. Черна
16.09.2021
Королівська громада відзначила День працівників освіти
01.10.2021
Показати всі

В Королівській громаді відбулось гастрономічне свято

16 вересня 2021 року 9 сіл Королівської громади обєднались щоб презентувати свою унікальну культуру, звичаї та традиції на гастрономічному святі.

На заході з вітальним словом виступив заступник селищного голови Королівської громади Павло Фабріці, староста села Черна Степан Дьордяй, директор «Обласного організаційно-методичного центру культури» Закарпатської облради Ганна Дрогальчук, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Терезія Тодавчич.

Родзинкою свята стала – начанка, унікальна страва сіл Черна, Хижа, Новоселиця, нематеріальна культурна спадщина краю.

Вперше свою колоритну та яскраву концертну програму на святі представив колектив культпрацівників Королівської селищної ради “Затисянські візерунки”.

На заході також було підписано угоду про співпрацю комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської облради та відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Королівської селищної ради. Основна мета такої співпраці – збереження та розвиток культурних скарбів громади, промоція та активна популяризація культурного та туристичного потенціалу краю.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту