30 серпня 2023 року відбулася серпнева освітня нарада перед початком нового 2023/2024 навчального року

З Днем Незалежності України!
24.08.2023
7 вересня 2023 року відбувся фестиваль спорту в Королівській громаді
07.09.2023
Показати всі

30 серпня 2023 року відбулася серпнева освітня нарада перед початком нового 2023/2024 навчального року

Цього року серпнева нарада освітян була проведена в новому форматі: всіх педагогічних працівників закладів освіти Королівської селищної ради було запрошено до табору «Освітянська єдність Королівщини».

Метою таборування було обмінятися думками та об’єднатися для спільної роботи освітян, батьків, здобувачів освіти і представників органів місцевого самоврядування.

Розпочалась конференція хвилиною мовчання та вшануванням всіх, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України: дітей, в яких вкрали майбутнє, вчителів, які не реалізували свої знання та вміння, військових, які віддали життя Україну.  

Стартом наради був патріотичний флешмоб за участю всіх присутніх.

З вітальним словом до присутніх звернулись голова селищної ради Антон Чейпеш та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Терезія Тодавчич, які наголосили на  важливості підтримання безперервності освітнього процесу та національно-патріотичного виховання учнів, створення безпечних умов навчання, психологічної підтримки учнів та вчителів.

Робота наради відбувалася в 6 осередках:

Освіта в пікселях: якість, доступність, безпечність (старшина Терезія Тодавчич – начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Королівської селищної ради).

Створюємо безпечне освітнє середовище (старшина Степан Оравський – представник Державної служби з України з надзвичайних ситуацій). На жаль, нині і ще тривалий час в Україні надзвичайно актуальними будуть знання і вміння з мінної безпеки. Завдання дорослих і всієї системи освіти – надати дітям усю можливу інформацію про те, як залишатися в безпеці.

Інклюзивна освіта: крок за кроком (старшина Євгенія Мешко – консультант Виноградівського районного інклюзивно-ресурного центру). Особливу увагу сьогодні надаємо темі інклюзивної освіти. Через фактор повномасштабної війни все більше українських дітей потребують підтримки, зокрема і психологічної. Освітній процес на всіх рівнях має адаптуватися до нових викликів та ставати більш інклюзивним, адже психологічна складова – одна із ключових компонентів інклюзивного середовища.

Нова фізична культура – здорова громада (старшина Анатолій Яковлєв – вчитель фізкультури Королівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1). «Нова фізична культура» – повинна змінити уявлення українців про стандартні уроки фізкультури, впровадити нові й цікаві види спорту та заохотити учнів вести активне цікаве життя. Бадмінтон, регбі-5, флорбол, петанк, гандбол, фризі – саме такі види спорту вивчатимуть тепер школярі на уроках фізкультури.

Цифровізація як ключовий фактор удосконалення системи освіти (старшини: Світлана Ількович – головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Королівської селищної ради, Оксана Чонка – директор Чернянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів). В майбутньому освіти і науки нас чекають інноваційні методики навчання, використання цифрових технологій, підтримка підприємницького мислення і розвиток мовних навичок. В даному осередку були вивченні питання впровадження електронних журналів та щоденників, електронної інвентаризації підручників та використання сервісів Google в управлінні закладами освіти.

На рингу здорового харчування (старшина Маріанна Бобош – провідний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Королівської селищної ради). Реформа шкільного харчування – це комплекс заходів, спрямованих на удосконалення та модернізацію системи харчування в український навчальних закладах. Головна мета – сформувати здорові харчові звички як у дітей, так і у дорослих, популяризувати ідею здорового харчування серед українців.

На завершення зустрічі всі учасники заповнили анкети,  в яких поділилися враженнями від нового формату проведення наради, а також висловили свої побажання та недоліки.

Коментувати не дозволено.

Перейти до вмісту